Recomandarile ministerului de externe

Un lucru pe care il facem ori de cate ori iesim din tara este sa consultam recomandarile de calatorie ale Ministerului Afacerilor Externe . Exista o multime de informatii utile si actualizate despre situatia fiecarei tari din lume.

Ce informatii ne ofera recomandarile de calatorie?

Primul lucru de luat in calcul este veridicitatea sursei: sunt recomandari publicate direct de Ministerul Afacerilor Externe, cu punctele lor bune si rele. La verificarea actelor de identitate necesare pentru a intra, cautam tara si ne spune daca putem intra cu CI sau pasaport, sau doar cu pasaport, sau daca este necesara viza.

Pe de alta parte, se mai poate spune ca in unele cazuri sunt putin „alarmanti” cu recomandarile, mai ales cand vine vorba de tarile arabe si din America Latina.

Alte informații de interes pe care le puteti gasi in recomandarile de calatorie sunt, de exemplu, tipul de moneda a tarii (desi pentru o modificare mai la zi este mai bine să consultati alte pagini web specifice), daca exista problema de securitate in orice zona a tarii, conditiile sanitare si cateva „curiozitati” legate de legislatie pe care este important sa o cunoastem.

A fost de ajutor acest articol?
DaNu