·

Plaje turistice din sudul insulei Tenerife

Aceste plaje reprezinta un mare punct de atractie pentru strainii din intreaga lume datorita listei lungi de hoteluri si apartamente pe care aceasta regiune le gazduieste.

Intotdeauna sunt oameni pe aceste plaje, iar vara se aglomereaza. Sunt foarte aproape de promenade cu o multime de magazine, restaurante, baruri, cluburi de noapte, hoteluri etc. Pentru cei care doresc sa se intindă intr-un hamac si sa faca plaja cu un mojito in mana, aceste plaje sunt destinatia ideala.

Cuprins

  1. Plaja Las Vistas
  2. Plaja Los Cristianos
  3. Plajele Fanabe si Torviscas
  4. Plaja Troya
  5. Plaja El Medano
  6. Plaja del Duque
  7. Plaja Las Américas

1. Plaja Las Vistas

Plaja Las Vistas / Sursa: Alexandru Grigoras – tripadvisor.com

Playa Las Vistas este cea mai turistica plaja din orasul Los Cristianos. De asemenea, are o zona cu patru terenuri de volei pe plaja care de obicei este populata ( atat de profesionisti, cat si de amatori ).

Gradul de ocupare este foarte mare pentru ca este foarte aproape de hoteluri, asa ca si urbanizarea este mare. Sunt disponibile dusuri cu apa calda si serviciu de inchiriere de hamac.

Este destinata in special celor care doresc sa se bucure de turismul pe plaja. Exista diferite servicii sportive si activitati acvatice contra cost, cum ar fi parasailing, sea riders, banana sau stand up paddle. In plus, este ideala pentru intreaga familie, deoarece valurile sunt moderate datorita barajelor de retinere.

2. Plaja Los Cristianos

Plaja Los Cristianos / Sursa: bronson74 – tripadvisor.com

Plaja Los Cristianos este foarte aproape de plaja Las Vistas, langa port. Caracteristicile sunt practic aceleași deoarece împart aceeași zonă cu numeroase magazine și locuri de mâncare. Tot aici este obișnuit să se organizeze turnee de volei pe plajă vara, care concentrează mulți spectatori pe plajă.

Nu este la fel de lat ca precedenta, dar are servicii lungi si are o buna comunicare cu localitatea, deci accesul nu este deloc complicat. Parcarea în Los Cristianos, mai ales vara, este foarte dificilă pentru că este multă lume. Dar o altă opțiune este să plătești la parcarea Port , care se află chiar lângă.

Noaptea vă puteți bucura de o plimbare plăcută și puteți savura o băutură pe bulevard. Vremea, în general, însoțește. În plus, este potrivit pentru toată lumea: are rampe pregătite pentru accesul în scaunul cu rotile și valurile sunt calme, perfecte pentru cei mai mici și mai mari din familie.

3. Plajele Fanabe si Torviscas

Plaja Fañabé / Sursa: Toni F – tripadvisor.com

Aceste doua plaje au fost scrise impreuna, deoarece sunt atasate si formeaza o singura plaja. Au baruri atat pe plaja cat si in interior unde poti comanda cocktailuri, gustari, bauturi racoritoare etc.

Plaja Torviscas / Sursa: Riccardo R – tripadvisor.com

La capatul exterior al plajei Fañabé, nisipul se transforma intr-un sol de pietre mici si capata o culoare mai inchisa.

Daca urmezi o poteca mica la capatul plajei, poti ocoli coasta si sa ajungi la plaja El Duque. In timpul acestei plimbari exista o mica groapa in pamant inchisa cu franghii pentru a preveni accidentarile. Cand valurile sunt mari in aceasta groapa se formeaza o fantana de apa foarte instagramabila.

4. Plaja Troya

Plaja Troya / Sursa: geff74 – tripadvisor.com

Aceasta plaja turistica este situata chiar sub faimosul restaurant-club de noapte Monkey Beach Club. Cand este o petrecere in acest loc, pe plaja se aude muzica perfect. In acest sens, daca ceea ce cauti este linistea, va fi indicat sa verifici evenimentele de la clubul de noapte inainte.

Plaja este aproape de mai multe servicii comerciale si are standuri pentru inchirierea echipamentelor pentru activitati acvatice. Vara este de obicei plin de lume, iar dupa-amiaza se poate vedea un apus incredibil.

Pentru cei mai petrecareti, va puteti petrece ziua pe aceasta plaja si petrecerea de noapte la Monkey Beach Club (pe partea dreapta) sau Papagayo Beach Club (pe stanga), un alt club de noapte faimos din sudul insulei Tenerife.

5. Plaja El Medano

Plaja El Médano / Sursa: davie49 – tripadvisor.com

Aceasta plaja nu este la fel de aglomerata si nici nu este la fel de turistica ca precedentele. Totusi, a fost inclusa in aceasta sectiunea deoarece plaja au fost construita foarte recent.

Vantul predomina de obicei in aceasta regiune, motiv pentru care in fiecare an mii de windsurferi viziteaza aceasta plaja pentru se distra si pentru a participa la campionate nationale si chiar internationale.

Desi, fara a intra in mare, valurile iti permit sa faci baie in liniste (atat timp cat steagul indica acest lucru). Cand vremea nu este atat de neprietenoasa, petrecerea unei zilei aici este grozava, deoarece te poti bucura si de restaurante locale bune si de o atmosfera de oras mic pe care plajele anterioare nu o ofera.

6. Plaja del Duque

Plaja del Duque / Sursa: Gregory K – tripadvisor.com

Sub emblematicul Hotel Bahía del Duque se afla aceasta plaja luminoasa. Gradul de ocupare iarna este mediu, in timp ce vara este ridicat. Ideala pentru iubitorii de relaxare si soare. Aceasta zona turistica dispune de toate serviciile (restaurante, dusuri, vestiare, toalete etc.) si este foarte accesibila.

Valurile sunt minime, acesta fiind protejat de un dig, deci un alt aspect favorabil.

7. Plaja Las Américas

Plaja Las Américas / Sursa: neilc2802 – tripadvisor.com

Aceasta este plaja principala a zonei turistice Playa de Las Américas, care este cunoscuta sub acelasi nume. Desi numele sau oficial este Playa Honda. Exista aici un număr mare de baruri, restaurante si magazine de inghetata.

Este bine cunoscut pentru Aloha Tenerife Surf Academy, o scoala de surf pe plaja care preda acest sport de ani de zile.

Daca nu te-am convins inca, descopera si:

Plaje turistice din nordul insulei Tenerife
Plaje ascunse cu acces usor in Tenerife
Plaje indepartate si inaccesibile in Tenerife

A fost de ajutor acest articol?
DaNu

Similar Posts