·

Plaje turistice din nordul insulei Tenerife

Am selectat trei plaje nordice, desi una dintre ele apartine capitalei, Santa Cruz de Tenerife (nu atat de departe la nord).

Fara indoiala, pe aceste plaja se poate remarca o atmosfera cu totul diferita de cele din sud, intrucat te poti bucura de mai multa vegetatie in jur si nu sunt atat de multi turisti. Sunt perfecte pentru a iti petrece ziua cu familia, deoarece ofera confort si accesibilitate usoara.

Cuprins

  1. Plaja Las Teresitas
  2. Plaja Jardín
  3. Plaja Bajamar

1. Plaja Las Teresitas

Plaja Las Teresitas / Sursa: Maria C – tripadvisor.com

Cea mai emblematica plaja din Santa Cruz de Tenerife, si poate de pe insula, este Playa de Las Teresitas. Este cea mai lunga de pe intreaga insula si are nisip auriu foarte fin care o face un paradis. A fost construita cu nisip importat din Sahara în anii 1970.

Pe plaja propriu-zisa se gasesc mai multe restaurante, magazine de inghetata, chioscuri, dusuri si parcari. In plus, exista un post de politie locala si de salvare maritima pentru a controla siguranta plajei. Cu toate acestea, exista un dig pentru a proteja apa de valuri, ceea ce face scaldatul mult mai sigur.

Noaptea, barurile dau viata plajei, ai aici acces la muzica buna, cocktailuri si bauturi. Pe de alta parte, orasul San Andrés are mai multe restaurante unde te poti bucura de mancarea locala tipica satelor de pescari.

In final, trebuie mentionat ca o vizita la punctul de belvedere Las Teresitas este o oprire obligatorie daca vii pentru prima data in Tenerife.

2. Plaja Jardín

Plaja Jardín / Sursa: Inter E – tripadvisor.com

Aceasta plaja, proiectata de artistul César Manrique (Lanzarote, 1919), este situata intr-unul dintre cele mai aglomerate locuri din nordul insulei Tenerife. Este chiar sub Loro Parque si langa diverse baruri pe plaja, chioscuri, locuri de joacă etc.

De asemenea, poti sa faci o plimbare si sa vezi gradini cu specii de plante endemice, cascade si mici pesteri de piatra.

Daca planuiesti o zi pe o plaja din nordul insulei Tenerife, este indicat sa verifici cum este vremea, deoarece in aceasta zona a insulei este mai dificil sa ai parte de o vreme complet insorita. Vara, cerul nordic este adesea acoperit de fenomen meteorologic in care norii se acumuleaza jos si provoaca o senzatie de sufocare.

3. Plaja Bajamar

Plaja Bajamar / Sursa: Naizry – tripadvisor.com

Plaja Bajamar si piscinele naturale adiacente sunt una dintre cele mai cunoscute zone de facut baie din La Laguna. Plaja este inconjurata de trepte mari unde te poti culca pe un prosop, daca nu preferi nisipul.

In apropierea emblematicului far Bajamar, este posibil sa iti petreci ziua pe plaja si sa mananci la restaurantele de pescuit din apropiere.

Cand valurile sunt puternice, acestea se sparg de digul care protejeaza plaja, formand o imagine impresionanta. In această situatie, scaldatul nu este recomandat.

Daca nu te-am convins inca, descopera si:

Plaje turistice din sudul insulei Tenerife
Plaje ascunse cu acces usor in Tenerife
Plaje indepartate si inaccesibile in Tenerife

A fost de ajutor acest articol?
DaNu

Similar Posts