·

Plaje indepartate si inaccesibile in Tenerife

Plajele din Tenerife ce pot fi accesate doar printr-o plimbare lunga sau printr-un traseu cu barca sunt special destinate aventurieriilor si iubitoriilor de natura salbatica.

In aceste locuri, in general, sunt foarte putini oameni, din cauza dificultatii de a le accesa. Astazi, existenta unor zone fara perturbari umane si in starea lor naturala devin un lucru din ce in ce mai rar.

Spre deosebire de turismul de vara, plajele din apropierea hotelurilor, si viata de noapte din Tenerife, urmatoarea lista de plaje retrase si virgine sunt ideale pentru evadare din cotidian.

Cuprins

  1. Plaja Los Patos
  2. Plaja Antequera
  3. Plaja La Garañona
  4. Plaja Masca
  5. Plaja Diego Hernández
  6. Plaja La Fajana

1. Plaja Los Patos

Plaja Los Patos
Plaja Los Patos / Sursa: Jetwest1 – tripadvisor.com

Numita original Playa de Los Patos este o plaja salbatica de nisip vulcanic din nordul insulei. Zona este protejat de un munte cu vegetatie, formand un peisaj superb. Este situat intre plajele El Bollullo si El Ancón, fiind cea mai mare dintre acestea.

Pentru a ajunge acolo trebuie sa parcurgi un drum lung de pamant care dureaza aproximativ 20 de minute. Prin urmare, este necesar sa porti incaltaminte adecvata pentru traseu.

Ocuparea este in general scazuta. Din acest motiv, este destul de confortabil, deoarece exista intotdeauna loc pentru a iti arunca prosopul si a te bucura de o liniste deosebita. Nu exista magazine in apropiere, asa ca ar fi bine sa aduci mancare si apa in rucsac (si o punga pentru a aduce gunoiul inapoi).

Atentie extrema la scaldat, deoarece mareele de pe coasta de nord sunt mai puternice, iar plaja este lipsita de salvamari sau alte tipuri de servicii.

2. Plaja Antequera

Plaja Antequera
Plaja Antequera / Sursa: Urocande1999 – tripadvisor.com

Aceasta este una dintre cele mai izolate plaje din Tenerife. Are doua trasee posibile:

  1. Traseu cu barca din San Andrés (Santa Cruz de Tenerife).
  2. 5,5 km de mers pe jos de Chamorga. Durata: aprox. 3 ore. Dificultate: medie-mare.

Drumul este plin de pante care necesita experienta si un fizic bun pentru a o traversa. Este recomandat sa porti haine si pantofi confortabili.
Daca planuesti sa petreci ziua pe aceasta plaja, este indicat sa fii pregatit din timp. Fie ca mergi cu barca sau pe jos, este indicat sa aduci mancare, apa si protectie solara. Fara indoiala, vizitarea acestei plaje este o experienta unica.

3. Plaja La Garañona

Plaja La Garañona
Plaja La Garañona / Sursa: vendevisitaatenerife.com

Plaja Garañona sau Arenal este situata intre municipiul Tacoronte si El Sauzal, apartinand celui din urma.

In primul rand, trebuie mentionat ca accesul pe plaja nu este permis in prezent din cauza pericolului caderii de pietre in zona. Cel mai usor acces catre aceasta plaja este din coasta Mesa del Mar (Tacoronte).

Durata
Drumul este periculoasa si trebuie sa ai ceva agilitate pentru a ajunge la plaja. Nu trebuie sa mergi mult, dar trebuie sa depasesti inconvenientele pe care le intalnesti. Drumul dureaza in medie 45 de minute

4. Plaja Masca

Plaja Masca
Plaja Masca / Sursa: Jarda Bed beachsearcher.com

Plaja de Masca se afla pe locul 15 din 195 de plaje din regiunea Santa Cruz de Tenerife, la 39,3 km de centrul insulei, orasul Santa Ursula. Este una dintre plajele asezarii Masca, la doar 2,8 km de centrul acesteia. Plaja este situată intr-un loc natural cu peisaje pitoresti, inconjurata de stanci.

Este compusa din cateva golfuri minuscule, cu apa albastra cristalina si nisip gri, asa ca nu ai nevoie de pantofi speciali. Claritatea intrarii in apă este destul de normala. Aceasta plaja este potrivita pentru diferite categorii de oameni, calatori singuratici, iubitori de evadare din zona urbana. Este partial aglomerat in timpul sezonului de varf.

5. Plaja Diego Hernández

Plaja Diego Hernández
Plaja Diego Hernández / Sursa: apartamentosaguamar.com

Aceasta plaja este renumita pentru atmosfera sa hippie si informala. Este naturala si nu are nicio manipulare umana, deci este un paradis.

Pentru a ajunge acolo trebuie sa mergi cu masina in directia Campo de Golf de Adeje si sa parchezi pe Calle Tajore. Chiar langa terenul de golf exista o poteca de pamant care duce la plaja, drumul dureaza aproximativ 20 de minute. De remarcat ca, aproape la capatul drumului, exista o bifurcatie in trei directii posibile: trebuie sa mergi drept.

Datorita distantei plajei fata de magazine, este recomandat sa iti aduci singur mancare si bauturi. Nu uita sa nu iei gunoiul la intoarcere.

6. Plaja La Fajana

Plaja Fajana
Plaja Fajana / Sursa: Juadelas – tripadvisor.com

Pentru a ajunge aici, cu masina trebuie sa urmezi indicatoarele pana ajungi la punctul de belvedere Rambla de Castro și să parcați acolo. Apoi, trebuie să urmezi poteca de pământ care începe chiar de acolo și durează aproximativ o jumătate de oră.

Similar Posts