·

Ghid de calatorie in Atena: atractii si sfaturi

Pentru a va ajuta sa va planificati sederea, am creat acest ghid pentru cele mai bune de lucruri de facut la Atena, cu toate obiectivele si atractiile care trebuie vazute. Daca nu ai inca cazare, gasesti mai jos cele mai bune oferte.

✅ DESCOPERA CELE MAI IEFTINE CAZARI IN ATENA

Pe langa aceasta lista de atractii si activitati, iti vom oferi si itinerarii pentru a vizita Atena in 1, 2 sau 3 zile, precum si selectia mea cu cele mai bune locuri de cazare in functie de bugetul tau. Acest ghid contine cele mai bune sfaturi pentru a profita la maximum de sederea ta.

Cuprins

 1. Acropolele din Atenei si Partenonul
 2. Muzeul Acropolei
 3. Muzeul de arheologie
 4. Parcul Zappeion
 5. Piata Monastiraki

1. Acropolele din Atenei si Partenonul

Acropolele din Atena

Situata pe un deal din capitala Greciei, acest locatie al Patrimoniului Mondial UNESCO este unul dintre cele mai vizitate zone antice din aceasta tara. Este, de asemenea, principala atractie turistica a Atenei.

În varf se afla Partenonul , cel mai faimos monument al Acropolei. La fel ca majoritatea complexului, acest monument a fost comandat de Pericle si construit in secolul al V-lea i.Hr.

Dedicat zeitei Atena, acest templu este realizat in intregime din marmura si cantareste in jur de 20.000 de tone!

Program: 8am-5pm

Inchis: 1 Ianuarie, 25 Martie, 1 Mai, Duminica Pastelui, 25-26 Decembrie

2. Muzeul Acropolei

Muzeul Acropolei

Este una dintre cele mai bune atractii de vizitat in Atena.

Daca doriti sa întelegeti mai bine contextul si istoria Acropolei inainte de a o vizita, cu siguranta ar trebui sa vizitați mai întai Muzeul Acropolei. In acest muzeu veti gasi aproape 4.000 de obiecte si artefacte antice gasite in zona.

Muzeul este foarte interesant si bine conceput. De pe terasa panoramica, la etajul trei, aveti o vedere magnifica asupra Acropolei.

Nota: Nu uita ca pentru a putea vizita aceasta zona trebuie cumparat un bilet. Poti alege fie sa il cumperi cand ajungi, fie sa il cumperi online si sa beneficiezi de urmatoarele:

 • sa nu astepti la coada
 • sa ai acces la colectia permanenta
 • sa ai acces la galeria temporara

Program:

Aprilie-Octombrie: Luni 8-4pm; Vineri, 8am-10pm;

Marti, miercuri, joi, sambata, duminica: 8am-8pm;

Noiembrie-Martie: Luni-joi, 9am-5pm;

Vineri, 9am-10pm; Sambata-Duminica, 9am-8pm

3. Muzeul National de Arheologie

Muzeul Național de Arheologie din Atena

Dacă ti-a placut Muzeul Acropolei, atunci chiar ar trebui sa mergi la Muzeul National de Arheologie din Atena.

Muzeul este cunoscut in întreaga lume pentru colectia sa de obiecte antice. Aceasta cladire impresionanta ofera peste 8.000 m² de spatiu expozitional unde veti gasi colectii fantastice din neolitic pana la sfarsitul perioadei romane.

Majoritatea colectiilor sunt dedicate civilizatiei grecesti, dar vei gasi si cateva camere cu antichitati egiptene.

Cele mai notabile piese expuse in muzeu sunt urmatoarele:

 • Masca de aur a lui Agamemnon , găsită în Micene.
 • O statuie de bronz care înfățișează un tânăr călăreț și montura lui.
 • Statuia lui Zeus sau Poseidon
 • Statuia Atenei , o replică a statuii care a stat cândva în Partenon .

4. Parcul Zappeion

Parcul Zappeion

Este o zona de recreere în inima Atenei. Este situat intre partea de sud a Gradinii Nationale a Atenei si partea de nord a templului antic al lui Zeus. Capatul sau de sud-est este orientat spre Stadionul Panathenaic și Dealul Ardittos. Acesta cuprinde Zappeion Megaron (palatul), un edificiu impresionant si pitoresc dupa care parcul poarta numele. Chiar daca fara sa vrea, majoritatea vizitatorilor Atenei vor ajunge sa se plimbe prin acest parc in timp ce verifica atractiile importante din jur.

5. Piata Monastiraki

Piata Monastiraki

Este situata in centrul Atenei, langa cartierul Plaka.

Piata Monastiraki cu biserica sa bizantina este inima acestei zone pline de viata. Te vei bucura sa te plimbi pe strazile sale inguste cu multe magazine mici de toate felurile.

Atmosfera se simte un pic ca la pietele din tarile arabe! Fie suveniruri, imbracaminte, pantofi sau bijuterii, vei gasi aici cu siguranța tot ce ai nevoie.

In fiecare duminica, celebra piata de vechituri din Monastiraki are loc in Piaaa Avissinya . Exista aici multe magazine de antichitati si second-hand, carti vechi, argintarie sau articole din piele.

A fost de ajutor acest articol?
DaNu

Similar Posts